کد مطلب: 139753
عبدالملکي در گفت و گو با دانا:
پايين بودن قدرت خريد مردم توهم کنترل تورم را به بار آورده است/ دوگانه تورم-رکود يک نظريه آمريکايي است که 30 سال پيش منسوخ شد
تاریخ انتشار : 1394/11/26 11:59:54
نمایش : 1919
يک کارشناس مسائل اقتصادي گفت: اگر مبناي سياست گذاري ها در بحث اقتصاد تقويت توليد ملي در نظر گرفته شود، خروج از رکود را هم مي توان مشاهده کرد؛ به عبارت ديگر اشتغال زياد شد و توليد افزايش پيدا مي کند و به طور همزمان تورم نيز کنترل مي شود.












 

به گزارش هفت چشمه، حجت اله عبدالملکي، عضو ائتلاف اصولگرايان و کارشناس مسائل اقتصادي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در خصوص اظهارات اخير دولت مبني بر اينکه علت رکود، کنترل تورم است، اظهار داشت: بيان دوگانه رکود و تورم از نظر علمي درست نبوده که از سوي مسئولين بارها و بارها تکرار شده است.

وي در ادامه گفت: در حال حاضر با توجه به علم اقتصاد مي توانيم شرايطي را در جامعه داشته باشيم که نه رکود و نه تورم در جامعه وجود نداشته باشد و برعکس شرايطي هم مي تواند به وجود آيد که به دنبال آن رکود و تورم با هم در جامعه وجود داشته باشد.

عضو ائتلاف اصولگرايان با بيان اينکه جايگزيني رکود با تورم مربوط به يک نظريه آمريکايي است که حدود 30 سال پيش توسط اقتصاددانان منسوخ شده است تأکيد کرد: در حال حاضر بحث اين است که در يک شرايط تورمي ممکن است رکود هم به وجود بيايد چرا که ممکن است توليد کنندگان به جاي اينکه منابع خود را صرف توليد کنند، اقدام به خريد دارايي ها مانند زمين و مسکن مي کنند و در اين راستا توليد لطمه مي خورد.

اين کانديداي دهمين دوره انتخابات مجلس در ادامه گفت: اگر مبناي سياست گذاري ها در بحث اقتصاد تقويت توليد ملي در نظر گرفته شود، خروج از رکود را هم مي توان مشاهده کرد؛ به عبارت ديگر اشتغال زياد شد و توليد افزايش پيدا مي کند و به طور همزمان تورم نيز کنترل مي شود.

عبدالملکي با اشاره به اينکه يکي از علل افزايش قيمت ها و بروز تورم کمبود کالا است خاطرنشان کرد: اگر مبناي اقتصاد توليد قرار بگيرد هم با رکود مبارزه شده است و هم با تورم و باز هم بايد تأکيد کرد که دوگانه رکود- تورم بر اساس نظريات چند ده سال پيش است که منسوخ شده است.

وي با اشاره به اينکه کساني که رکود را حاصل کنترل تورم مي دانند، از علم روز اقتصاد بهره کافي نبرده اند؛ گفت: در نظريات جديد اين موضوع باطل شده و آنچه که باعث شده است دولت تصور کند در راستاي کنترل تورم موفقيتي کسب کرده اين است که سرعت رشد قيمت ها کاهش پيدا کرده است.

اين کارشناس مسائل اقتصادي ضمن بيان اينکه کاهش تورم که اکنون مطرح شده به معناي کاهش قيمت‌ها نيست يادآور شد: در شرايطي که ادعا مي شود تورم کاهش پيدا کرده، همچنان شاهد افزايش قيمت ها هستيم، اما سرعت افزايش آن کمتر شده است.

عضو ائتلاف اصولگرايان خاطرنشان کرد: دولت تصور نکند که اقدامات دولتمردان باعش کنترل تورم و کاهش سرعت افزايش قيمت ها شده است، بلکه پايين بودن قدرت خريد مردم باعث شده است که تورم کنترل شود، يعني مردم توان پرداخت پول بيشتر را ندارند چرا که در شرايطي که دولت هيچ توجهي به توليد داخلي ندارد، اگر مردم قدرت خريد چند سال گذشته را داشتيم شاهد تورم بالاي 40 درصد بوديم.

عبدالملکي ضمن بر شمردن برخي از علت هاي رکود در جامعه تصريح کرد: بي انضباطي هاي مالي، تغييرات زياد در نظام بانکي و نرخ سود، تأکيد زياد بر واردات کالا از خارج از کشور، عدم حمايت جدي از توليد داخل و ... سياست هايي است که رکود و تورم را در جامعه به دنبال خود مي آورد.

وي در پايان تصريح کرد: اينکه در حال حاضر با وجود بي تدبيري هاي دولت دچار رکود شده ايم اما اينکه چرا تورم اتفاق نمي‌افتد به خاطر اين است که قدرت خريد مردم پايين آمده است و تقاضايي هم در بازار به وجود نيامده است که اين موضوع رکود را نيز افزايش مي‌دهد.

انتهاي پيام/ط

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg